Training
Visie Ik kom graag nog even terug op mijn visie: Train je paard zowel fysiek als mentaal (en energetisch) en wordt een team met je paard Elk paard heeft zo zijn eigenaardigheden, karakter, gewoonten, aangeleerde gewoontes, angsten, dominantie etc… Ik ben van mening dat je je paard dan ook moet gaan trainen met deze wetenschap. Daarmee ga je respectvol met je paard om en gaat jouw paard zich prettig voelen bij jou waardoor hij zichzelf kan zijn en dan pas kan hij gaan presteren. Dat is mijn kracht in mijn trainingen. Een training is niet ronde na ronde rijden, maar het paard leren nadenken, herhalen en herhalen, belonen, tijd geven enzovoort, waardoor hij plezier krijgt in het werk samen met jou.

Lessen

Ik geef privé lessen op onze stallocatie in of bij jou op locatie. Er is ook mogelijkheid tot het volgen van cursussen,

Zadelmak maken

Voor het zadelmak maken neem ik de tijd die nodig is voor het paard. Wanneer het paard de eerste beginselen kent komt hij terug bij jou met het advies hem dan nog even rust te geven, ongeveer 2-3 maanden waarna je hem weer bij mij kan brengen en gaan we verder met de basis en deze uit te breiden tot een rijpaard.

training, wedstrijd rijden, africhting

Het kan gebeuren dat jij en je paard even niet op 1 lijn komen te staan. Jullie begrijpen elkaar even niet, of je komt op een punt dat je je paard naar een hoger niveau wilt brengen, Dan kun je je paard bij Mée Hestar brengen en samen met jou gaat Esmée met je paard aan de slag. Wil je je paard op wedstrijd uitgebracht hebben dan kan dat ook maar ook wedstrijdbegeleiding kan Mée Hestar je bieden. Dan maakt zij samen met jou een trainingsplan en ga je aan de slag tot en met de wedstrijd. Dus ook op het wedstrijdterrein, mits mogelijk, is Esmée voor jou aanwezig.

Verkoop

Wil je je paard verkopen dan kun je dat via Mée Hestar doen, Hiervoor zijn verschillende manieren mogelijk die uitgebreid met jou besproken worden.

Osteopathie en Natuurgeneeskunde

Een paard kan pas presteren, of dit nu in de baan is of lekker door het bos rijden als hij zich goed voelt. Een paard die zich goed voelt is fysiek, mentaal en energetisch in balans. Daarvoor heeft Mée Hestar een samenwerking met ANIBALANCE : www.anibalance.nl Osteopathie en Natuurgeneeskundig therapeut voor paarden.

Revalidatie

Is je paard geblesseerd geweest, of heeft hij een langdurige verzorging nodig met training op basis van herstel dan is de de mogelijkheid om hem bij Mée Hestar te stallen. Wij bieden dan een volledige training en verzorging aan naar behoefte van het paard, Bemeren, Osteopatische en Natuurgeneeskundige behandeling, Alle mogelijkheden zijn bespreekbaar. In principe wordt elk paard dat bij Mée Hestar in training komt lichamelijk nagekeken door AniBalance en waar nodig behandeld. En zo is het cirkeltje rond Dit resulteert in een nog beter gebruik van het lichaam waardoor het paard zich mentaal ook prettig voelt. En wanneer het paard zich mentaal prettig voelt, voelt hij zich fysiek ook beter. Lichaam en geest werken samen en dat is wat Mée Hestar en Anibalance te bieden heeft voor je paard.

r

Training en Revalidatie